Zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf?

admin

17 mei 2018

Zoekmachine optimalisatie is een term die we tegenwoordig steeds vaker voorbij horen komen in de online marketing. Wanneer je niet thuis bent in de online marketing, kan het een vaag begrip zijn. Daarom hebben we voor u beschreven wat het inhoudt en wat u met zoekmachine optimalisatie kunt bereiken.

Wat is het?

Je kan hoog in Google komen te staan door te betalen voor advertenties, maar het kan ook gratis. Dit wordt gedaan door middel van zoekmachine optimalisatie.
Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization genoemd en afgekort tot SEO. Het wordt gebruikt om websites hoger in de zoekresultaten van Google te laten komen, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Door de optimalisatie wordt de vindbaarheid van de pagina verhoogt en scoor je hoog in Google.

Waarom het belangrijk?

Het overgrote deel van de mensen wat op Google zoekt naar iets, is geneigd op een organisch (niet-betaald) resultaat te klikken. Daarnaast is het vaak zo dat mensen niet verder kijken dan de eerste en tweede pagina van Google als ze iets zoeken. Hoe hoger je dus staat in Google, hoe groter de kans dat mensen op je website terecht komen. Als er meer mensen op de website terecht komen, wordt de kans ook groter dat ze aanvragen of bestellingen doen. Ook de naamsbekendheid wordt hiermee verbeterd, omdat je bedrijf op meerdere zoekwoorden gevonden wordt.

Welke punten zijn belangrijk voor Google?

Google kijkt naar een aantal factoren bij de ranking van webpagina’s in Google. Zo is de techniek van de website belangrijk. Zit zijn onder andere de namen van de afbeeldingen, de paginatitels en meta omschrijvingen. Kom je niet echt uit dit technische aspect en heb je hulp nodig? Het is altijd mogelijk om een SEO Specialist in te huren voor dit werk. Een consultant zorgt ervoor dat je snel resultaat haalt en goed te werk gaat. Naast de technische zaken moet het onderwerp waar je op gevonden wil worden in de content terugkomen of het thema uitgebreid en duidelijk beschreven worden op de website. Dit is niet alleen tekst maar ook video’s en afbeeldingen. De backlinks zijn ook belangrijk, hierbij worden links van relevante websites naar de desbetreffende website bedoelt.