WordPress: de voordelen

admin

8 maart 2017

Een CMS-systeem is een systeem waar je een website mee beheerd. Voluit geschreven staat het voor: Content Management System. Vandaag de dag zijn er tal van systemen beschikbaar waarmee je een website kunt beheren. Zo zijn Joomla, Magento en WordPress bekende CMS-systemen. Maar hostingproviders brengen ook steeds vaker een eigen sitebuilder / CMS op de markt, waarmee eenvoudig websites gemaakt kunnen worden. Maar wat is nu het beste CMS-systeem? Wereldwijd wordt WordPress het meest gebruikt. In deze blog gaan we je de voordelen van WordPress uitleggen.

WordPress is OpenSource

WordPress is een OpenSource CMS-systeem wat betekent dat iedereen er aan kan meewerken. Je kunt zelf bepaalde elementen ontwikkelen (bijvoorbeeld een thema of handige plug-in) om het systeem uit te breiden en te verbeteren. Er zijn een scala aan plug-ins beschikbaar, ontwikkeld door mensen met een passie voor WordPress. Daarnaast is OpenSource gratis. Overigens moet je vaak voor uitgebreide versies van thema’s of plug-ins wel betalen, maar er zijn ook veel gratis varianten beschikbaar.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

WordPress is een zoekmachinevriendelijk CMS-systeem en de basis van het systeem is dusdandig goed ingericht dat je er goed mee kunt scoren in bijvoorbeeld Google. Uiteraard moet je zelf wel aan de slag met je teksten en het verkrijgen van externe links, maar de basis is met dit CMS erg goed.

WordPress is eenvoudig in te richten

In vergelijking met andere CMS-systemen is WordPress erg eenvoudig in te richten. Het kent een eenvoudige structuur die je snel onder de knie zult hebben. Daarnaast kun je gemakkelijk zelf wijzigingen en aanpassingen doorvoeren als je de website door een externe partij hebt laten bouwen.

Veiligheid

Websites zijn altijd hackgevoelig. Maar WordPress is een systeem dat allerlei tools en plug-ins heeft om je website goed tegen kwaadwillenden te beschermen. Daarnaast komen er regelmatig beveiligingsupdates van het systeem die je zelf kunt installeren wat de veiligheid van het systeem bevorderd.

Ben je overtuigd? Kijk dan hier: WordPress website laten maken. Door een WordPress website te laten maken, heeft u een professionele, moderne en krachtige website die voldoet aan alle eisen!