Online adverteren met Google AdWords

admin

7 maart 2017

Wilt u altijd met uw website bovenaan staan in Google zodat (nieuwe) klanten op uw website komen? Dan is het tijd geworden om te adverteren in Google. Dit doet u met het programma Google AdWords. Google AdWords is het advertentieprogramma van zoekmachine waarbinnen u campagnes voor bijvoorbeeld diensten van uw bedrijf aan kunt maken. Aan deze campagnes kunt u relevante zoekwoorden toevoegen. Wanneer iemand dan dit zoekwoord intikt in Google, komt de advertentie van uw bedrijf naar voren.

Adverteren op relevante zoekwoorden

Door middel van Google AdWords kunt u adverteren op relevante zoekwoorden. Stel; u verkoopt hardloopschoenen. Dan wilt u natuurlijk goed scoren in Google op zoektermen als ‘hardloopschoenen’, ‘goedkope hardloopschoenen’, et cetera. Deze zoekwoorden kunt u toevoegen aan uw campagne, zodat bij een zoekopdracht uw advertentie naar voren komt.

Betalen per klik

En het mooie aan Google AdWords is dat u pas betaalt als er daadwerkelijk op uw advertentie wordt geklikt. U maakt dus pas kosten als er echt een bezoeker én mogelijke klant op uw website komt. Op die manier kunt u heel gericht uw advertentiebudget inzetten. U weet zeker dat u uw geld goed besteedt, wat er komt namelijk iemand op uw website die geïnteresseerd is in uw producten of diensten.

Een campagne opzetten

Voor het opzetten van een campagne heeft u wel wat kennis nodig. Door te proberen en te lezen in het helpcentrum van Google kunt u al een heel eind komen. Maar het is toch aan te raden om een specialist in te schakelen. Een Google AdWords expert kan u bij de hand nemen en uw campagne op de juiste manier inzetten zodat u niet zomaar geld overboord gooit. Het opzetten van een goede campagne vereist namelijk kennis en de nodige tijd. Het is dan ook aan te raden om dit uit te besteden.