5 handige SEO tips

admin

18 april 2017

Hoe zorg je ervoor dat je met je website hoog in Google staat? In deze blog lees je een vijftal handige SEO-tips waardoor je je website beter kunt laten ranken in Google.

Tip 1: Kies je zoekwoorden

Met welke zoekwoorden wil je eigenlijk gevonden worden in Google? Het is belangrijk om eerst je zoekwoorden te bepalen zodat je je hier op kunt focussen. Wil je regionaal of juist landelijk goed scoren? In de Zoekwoordplanner van Google AdWords kun je zien hoevaak er gezocht wordt op een term.

Tip 2: Ga aan de slag met je teksten

Als je je zoekwoorden hebt bepaald, kun je aan de slag gaan met je teksten. In de teksten op je website moeten de zoekwoorden bepaald worden. Per pagina kun je één hoofdzoekwoord kiezen. Schrijf hier een tekst van minimaal 300 woorden voor en verwerk het zoekwoord in.

Tip 3: Vraag een SEO-scan aan

Een SEO-scan laat zien wat er op technisch vlak allemaal misgaat op je website. Deze SEO check toont aan wat er allemaal gedaan moet worden. Is het je te technisch? Schakel dan een specialist in die de technische optimalisaties kan doorvoeren.

Tip 4: Deel je website

Een van de van factoren om hoog te staan in zoekmachines, is de autoriteit van je website. In de praktijk betekent dit hoeveel linkjes er vanaf andere, relevante websites naar jouw website gaan. Zorg er voor dus dat je website gedeeld wordt of vraag aan anderen om deze te delen. Meld je website aan op andere relevante websites.

Tip 5: Houd je website up-to-date

Veel mensen hebben een website laten bouwen en doen er vervolgens niks meer mee. Zonde! Houd je website actueel en zorg ervoor dat je wekelijks een nieuwsbericht of blog schrijft, zoals je nu deze blogs met tips aan het lezen bent. Zoekmachines houden van actuele websites.