3 tips om goede SEO-teksten te schrijven

admin

14 mei 2020

Je wilt graag de SEO verbeteren van je website. Je hebt keihard je best gedaan om een leuke tekst te schrijven en vervolgens leest niemand hem! Google heeft verschillende pijlers, waarmee het algoritme van Google indexeert of een tekst relevant is. Daarmee kun jij jouw webteksten schrijven. Uiteindelijk wil je teksten schrijven die relevant zijn voor bezoekers én de zoekmachine. Met deze tips zorg je voor een goede opbouw van jouw teksten!

Kies de juiste zoekwoorden

Een goede SEO-tekst schrijven is onmogelijk zonder een zoekwoordenonderzoek. In zo een onderzoek zoek je uit welke zoekwoorden mensen gebruiken om jouw product of dienst te vinden. Deze zoekwoorden kun je vinden door middel van de Google Keyword Planner. Het is daarnaast verstandig om nog 2 of 3 extra zoekwoorden te vinden, die vergelijkbaar zijn met het belangrijkste zoekwoord. 

Probeer wel een specifiek zoekwoord te vinden. Dit soort zoekwoorden heten longtail keywords. Op deze zoekwoorden is de kans groter om gevonden te worden, dan op zoekwoorden met hoge concurrentie. Natuurlijk wil je, als schoenenwinkel, gevonden worden op het zoekwoord “schoen”. Maar uiteindelijk word je nog liever gevonden op de zoekwoorden “schoenen kopen Breda”, omdat mensen hier specifieker op zoek zijn naar schoenen in zijn of haar omgeving.

Lengte doet er niet echt toe 

Veel mensen vragen zich af, hoe lang een tekst moet zijn. Het allerbelangrijkste is dat een tekst relevant moet zijn. Hoe meer extra waarde je kunt creëren met jouw teksten, hoe gunstiger dit is voor jouw positie op Google. Het maakt dus niet uit of je 300- of 1000 woorden nodig hebt. 

Maak gebruik van kopjes

Je kunt zoekwoorden ook in de kopjes verwerken.  Bijvoorbeeld in de H1, H2 en H3. Deze vallen extra op en worden ook nog eens beter geïndexeerd door Google. Probeer echter wel pakkende koppen te schrijven.