Online adverteren met Google AdWords

Wilt u altijd met uw website bovenaan staan in Google zodat (nieuwe) klanten op uw website komen? Dan is het tijd geworden om te adverteren in Google. Dit doet u met het programma Google AdWords. Google AdWords is het advertentieprogramma van zoekmachine waarbinnen u campagnes voor bijvoorbeeld diensten van uw bedrijf aan kunt maken. Aan deze campagnes kunt u relevante zoekwoorden toevoegen. Wanneer iemand dan dit zoekwoord intikt in Google, komt de advertentie van uw bedrijf naar voren.

Adverteren op relevante zoekwoorden

Door middel van Google AdWords kunt u adverteren op relevante zoekwoorden. Stel; u verkoopt hardloopschoenen. Dan wilt u natuurlijk goed scoren in Google op zoektermen als ‘hardloopschoenen’, ‘goedkope hardloopschoenen’, et cetera. Deze zoekwoorden kunt u toevoegen aan uw campagne, zodat bij een zoekopdracht uw advertentie naar voren komt.

Betalen per klik

En het mooie aan Google AdWords is dat u pas betaalt als er daadwerkelijk op uw advertentie wordt geklikt. U maakt dus pas kosten als er echt een bezoeker én mogelijke klant op uw website komt. Op die manier kunt u heel gericht uw advertentiebudget inzetten. U weet zeker dat u uw geld goed besteedt, wat er komt namelijk iemand op uw website die geïnteresseerd is in uw producten of diensten.

Een campagne opzetten

Voor het opzetten van een campagne heeft u wel wat kennis nodig. Door te proberen en te lezen in het helpcentrum van Google kunt u al een heel eind komen. Maar het is toch aan te raden om een specialist in te schakelen. Een Google AdWords expert kan u bij de hand nemen en uw campagne op de juiste manier inzetten zodat u niet zomaar geld overboord gooit. Het opzetten van een goede campagne vereist namelijk kennis en de nodige tijd. Het is dan ook aan te raden om dit uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *